Ahad, 27 Disember 2009

RAHSIA untuk LULUS TEMUDUGA KERJA KERAJAAN


Saya pernah memperkenalkan ebook ini di blog ini pada sekitar awal tahun ini. Pada ketika itu ebook ini berjudul, 'Rahsia Lulus Temuduga SPA'. Namun khabarnya, atas nasihat pihak SPA sendiri, penulis ebook ini, saudara Jamaludin Bahari, telah menukar judulnya ke 'Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan'.

Ebook ini sebenarnya telah melalui beberapa tahap kemaskini, dan kini telah berada di versi yang ketiga. Tentu sahaja ianya bermaksud isikandungannya juga semakin lengkap dan padat. Hampir mencakupi segala keperluan anda untuk berjaya mendapatkan jawatan di sektor awam. Kerana itu, ianya kini dinamakan 'Pakej Lengkap Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan'.

Kepada anda yang baru sahaja selesai pengajian sama ada di peringkat menengah mahu pun pengajian tinggi, elok rasanya anda melapangkan masa untuk mentelaah ebook ini. Ianya merupakan suatu bekalan yan amat baik dan sangat berharga sebelum anda menghadapi saingan dalam pasaran pekerjaan di sektor awam. Jika ebook ini telah banyak membantu ramai orang dalam mencapai hasrat dan cita-cita mereka, maka tentunya juga ia amat berguna untuk membantu anda!

Dapatkan maklumat lanjut mengenainya terus dari Kerja-Kerajaan.com

Isnin, 21 Disember 2009

PAYPAL WISHLIST : PELUANG BAIK UNTUK ANDA !

Saya baru sahaja menulis mengenai PayPal di dalam pos yang lalu. Kali ini saya ingin memperkenalkan satu peluang menabung di PayPal dengan cara mudah. Ya! Bolehlah dikatakan ianya agak mudah. Ini kerana anda tidak perlu menjual apa-apa barang. Sebaliknya anda hanya perlu memperkenalkan satu aplikasi kepada seramai mungkin rakan-rakan anda. Peluang ini sebenarnya ditawarkan oleh pehak PayPal sendiri.

Acara ini adalah anjuran bersama PayPal dan Facebook. Ianya dinamakan sebagai 'PayPal WishList'. Dengan menyertai program ini, anda layak untuk mendapat antara US$1.00 hingga ke US$100.00, atau lebih kurang RM330.00. Banyak tu! Kalau dah dapat separuh pun dah kira bagus 'kan?

Berikut adalah syarat-syarat mudah yang telah ditetapkan oleh pihak penganjur untuk sesiapa yang ingin menyertai acara ini :

1. Anda perlu ada akaun Facebook. Jika belum ada, sila daftarkan diri di http://www.facebook.com/
2. Anda juga perlu ada akaun PayPal. Tujuannya ialah untuk membuat pembayaran kepada anda nanti. Jika belum ada, boleh daftar sekarang, atau pada bila-bila masa sahaja selepas ini.
3. Untuk menyertai acara Paypal WishList, anda mestilah merupakan pemegang akaun PayPal yang menggunakan alamat dan nombor telefon yang sah, dari negara India, Indonesia, MALAYSIA, Filipina, Thailand, Singapura atau Vietnam.

BAGAIMANA NAK SERTAI PAYPAL WISHLIST ?

Berikut ini saya sediakan serba sedikit panduan ringkas bergambar bagaimana untuk menyertai acara PayPal WishList :

1. Sila klik pada pautan berikut : http://apps.facebook.com/paypalwishlist/?ppref=1378633420&ref=mf . Sebaik sahaja anda mengklik pada pautan di atas, anda telah pun layak mendapat US$1.00. Sila lihat imej di bawah :



2. Langkah seterusnya, sila klik pada "I have read the notice".

3. Sebagai memenuhi syarat program ini, anda perlu menyenaraikan 'WishList' anda, iaitu senarai barangan yang anda ingin anda beli. Sila klik pada 'CREATE NEW WISHLIST' untuk memulakannya.



4. Ada beberapa kategori barangan. Anda boleh memilih mana-mana barangan yang anda suka berdasar kategori yang disediakan, seperti Beauty, Gadgets, Fashion, Music, Movies, Jewellery & Watches, dan berbagai lagi.





5. Klik pada item pilihan anda, dan gambar produk tersebut akan tersenarai pada kedudukannya.


6. Ulangi langkah yang sama seperti di atas sehingga senarai 'WishList' anda memenuhi kelima-lima petak yang disediakan.



7. Setelah itu klik pada 'SAVE & SHARE THIS WISHLIST'.

8. Sebenarnya, terdapat satu lagi langkah yang perlu anda lakukan selepas langkah 7 di atas, namun malang sekali saya terlepas pandang untuk merakamkan screenshot langkah tersebut. Harap maaf. Langkah yang saya maksudkan itu ialah meletakkan sedikit maklumat atau kata-kata di dalam ruangan "Whats on your mind mind ?" atau "Apa yang anda fikirkan ?". Tulis apa sahaja kat-kata yang anda fikirkan sesuai. Kemudian klik pada 'PUBLISH'. Dengan itu, aplikasi 'PayPal WishList' akan terpapar di ruangan ' WALL / DINDING' di Facebook anda.

9. Langkah seterusnya ialah anda perlu mempromosikan program ini kepada seramai mungkin rakan-rakan, sama ada di Facebook, mahu pun di luar Facebook. Cara pertama ialah dengan menggunakan fungsi "Invite Friends", di aplikasi PayPal WishList anda. Cara kedua pula ialah dengan mempromosikan pautan PayPal WishList anda di mana-mana ruang promosi yang bersesuaian, sepertimana saya menggunakan blog saya ini. Untuk mendapatkan link aplikasi Paypal WishList di dalam Profile (Wall) di akaun Facebook anda, sila lihat imej di bawah :



Selepas klik pada "Copy Shorcut", bolehlah dipastekan pautan promosi tersebut ke dalam mana-mana bahan promosi anda. Anda akan dibayar sebanyak US$1.00 untuk setiap referral yang mendaftar melalui link anda. Cepatlah bertindak, kerana tempoh acara ini akan berakhir sehingga hujung bulan ini sahaja.

Jika panduan di atas belum cukup membantu, anda bolehlah menonton video panduan di bawah, sebagai panduan tambahan. Video ini adalah ihsan dari saudara Zamri Nanyan, seorang IM tempatan yang masyhur, dan telah pun menghasilkan beberapa produk seperti 'The Four Weeks To Fredom', 'Rahsia Perniagaan Digital', 'Panduan Asas Paypal', dan juga 'Pakar Affiliate'.


(KLIK DI SINI UNTUK SERTAI PAYPAL WISHLIST)

Kepada yang masih baru dengan PayPal, mudah-mudahan acara ini akan menyumbangkan US$1.00 yang pertama untuk akaun PayPal anda. Sebagai pencetus, penggerak dan penyemarak semangat anda untuk menambahbiakkan lagi tabungan anda di PayPal. Selamat berjaya !

Sabtu, 19 Disember 2009

VIDEO TUTORIAL PANDUAN ASAS PAYPAL.


Salam sejahtera, dan salam Ma'al Hijrah !
Selang beberapa pos yang lalu, saya ada menulis mengenai PayPal, yang kini lebih mesra dengan warga Malaysia. Saya kira, dengan perkembangan yang menarik ini, tentunya ramai dari kalangan rakyat Malaysia yang berminat untuk membuka akaun di PayPal.

Sebenarnya, untuk membuka akaun di PayPal tidaklah begitu membebankan. Malahan, ianya percuma sahaja. Anda tidak perlu menyediakan wang deposit, seperti keperluan kepada sesetengah akaun di bank tempatan.

Namun begitu, terdapat juga beberapa kerumitan untuk membuka akaun di PayPal ini. Contohnya, ketika hendak mengisi borang online untuk akaun di laman web tersebut. Masalahnya lebih kurang sama sahaja ketika mana kita mengisi borang-borang yang lainnya. Adakalanya kita kurang memahami kehendak dan keperluan borang tersebut. Apa tah lagi jika ianya adalah kali pertama kita menghadapinya.

Kini anda tidak perlu gusar lagi mengenai masalah tersebut. Saudara Zamri Nanyan, seorang 'otai' di dalam perniagaan internet di Malaysia, telah menyedari dan mengesan kehendak dan keperluan para 'newbie' masa kini. Lalu beliau telah menghasilkan satu panduan di dalam bentuk video tutorial yang beliau namakan 'Video Tutorial Panduan Asas PayPal'.

Video tutorial ini tidak sekadar memudahkan anda bagaimana untuk membuka akaun PayPal, bahkan juga turut membimbing anda bagaimana untuk menggunakan aplikasi-aplikasi PayPal yang lainnya. Pakej ini mengandungi 9 video tutorial semuanya, dan mengambil masahampir satu jam. Dengan menggunakan kaedah video tutorial, anda tidak perlu membaca, bahkan sebaliknya menjadikan pembelajaran anda lebih praktikal.

Isnin, 7 Disember 2009

JUALAN AKHIR TAHUN… YES!

Ops! Sebelum anda terkeliru dengan tajuk di atas, biarlah awal-awal lagi saya memaklumkan bahawa tawaran Jualan Akhir Tahun ini bukanlah berlaku di Kedaisiberneka. Buat masa ini Kedaisiberneka belum berkemampuan lagi untuk membuat tawaran seumpama itu.


Saya sebenarnya sedang membantu mempromosikan produk usahawan internet yang lain, disamping membantu anda juga untuk mendapatkanpilihan yang lebih baik dan lebih nilai untuk wang anda.

Jualan Akhir Tahun atau Year End Sale (YES) ini, adalah pakej yang ditawarkan oleh dua buah syarikat, Ilham Vision dan IITs. Kedua-dua syarikat ini bergabung dan menawarkan 3 produk pada satu harga yang sangat istimewa. Apakah produk-produk tersebut ? Sila lihat imej di bawah :



Jika anda lihat pada imej di atas, jika anda membeli produk-produk tersebut secara berasingan, jumlah keseluruhan harganya ialah RM240.00. Namun, untuk tempoh yang sangat terhad ini anda cuma perlu membayar sebanyak RM150.00 sahaja untuk ketiga-tiga produk tersebut. Anda telah berjimat sebanyak RM90.00, atau mendapat diskaun sebanyak 37.5%.

Secara umumnya, Pakej YES ini amat bersesuaian kepada mereka yang sedang berkira-kira atau sedang mengintai peluang untuk 'cari makan' di internet, sama ada melalui bidang perniagaan, mahu pun melalui bidang pengiklanan.

Berikut ini saya senaraikan kembali ketiga-tiga produk di atas, mungkin ianya kurang jelas pada penglihatan anda.

VIDEO TUTORIAL MEMBINA LAMAN WEB E-SHOP - Harga asal = RM100.00
PANDUAN BLOG AUTOMATIK - Harga asal = RM90.00
PANDUAN ASAS ADSENSE - Harga asal = RM50.00

Ketiga-tiga produk di atas telah dihasilkan oleh dua beradik yang sudah pun berpengalaman luas di dalam bidang perniagaan dan penghasilan pendapatan sampingan melalui internet.

Jika anda ingin turut serta menjejaki langkah mereka, ayuh dapatkan segera produk ini sementara ianya masih di dalam tempoh tawaran... YES!

Isnin, 23 November 2009

JUS KISMIS ASY-SYIFA'

Di dalam pos yang lalu, ada dinyatakan secara sepintas lalu mengenai Jus Kismis Asy-Syifa’. Jus Kismis Asy-Syifa’ adalah merupakan salah satu dari produk edaran Muslimah Shop Sdn Bhd (MSSB). Untuk mengenali dengan lebih dekat mengenai khasiat dan manfaat produk ini, marilah sama-sama kita baca artikel yang ditulis oleh Dr. Hamzah bin Jaffar, tokoh yang mencetus Formula Jus Kismis Asy-Syifa’ ini. Beliau juga merupakan Konsultan MSSB.

Amalkan Jus Kismis Asy-Syifa’ Dengan Penuh Jujur, InsyaAllah Anda Akan Dapat Rasai Berkat & Manfaatnya.

Beberapa Persoalan

Sejak Jus Kismis A-Syifa’ berada di pasaran, beberapa persoalan telah dikemukakan kepada kami, Muslimah Shop (MS) mengenainya. Antaranya :

1. Bolehkah Jus Kismis As-Syifa’ merawat penyakit migrain saya?
2. Berapa lamakah anak saya akan berubah sikap dan perilakunya setelah mengamalkan Jus Kismis As-Syifa’?
3. Anak saya lemah dalam pelajaran, berapa botolkah perlu saya berikan kepadanya supaya ia berminat untuk belajar dan cemerlang dalam pelajaran?

Untuk menjawab persoalan ini, MS sebagai pengedar utama produk Jus Kismis As-Syifa’ telah mengambil langkah dengan dengan mengemukakan jawapan yang jelas, luhur dan jujur iaitu:

1. Jus Kismis As-Syifa’ bukanlah ubat tetapi ia hanyalah produk yang diharapkan ada berkat dan khasiatnya.
2. Jus Kismis As-Syifa’ juga adalah gabungan makanan yang disyorkan oleh Allah SWT, Tuhan Semesta Alam dan Rasulullah (SAW), Nabi akhir zaman atau secara mudahnya kita namakan ia sebagai ‘Makanan As-Sunnah’.

Justeru itu, kami hanya mampu memberi jawapan agar kita hendaklah berlaku jujur kepada diri kita sendiri dalam memakan Makanan As-Sunnah ini. Paling tidak, kita memakannya semata-mata hendak mendapat berkat dan juga khasiat, atas dasar makanan tersebut telah disyorkan oleh Rasulullah SAW dan telah pun tersebut di dalam Al-Quran.

Harus diingat bahawa sejarah penciptaan Jus Kismis Asy-Syifa’ adalah semata-mata untuk memudahkan kaum Muslimin untuk memakan Makanan As-Sunnah seperti yang disyorkan oleh Rasulullah SAW dan diamalkan oleh generasi silam. Asas pembuatannya bukan untuk mencari keuntungan dan dikormesilkan.

Dengan kebesaran dan kuasa Ilahi, mereka yang mengamalkan dengan penuh jujur ini telah dianugerahkan oleh Allah SWT dengan berbagai-bagai keistimewaan dan manfaat yang sukar dipercayai.

Testimoni terkini.

Antara manfaat yang telah mereka alami dan rasai, boleh dilihat menerusi beberapa testimony terkini yang sempat kami rakamkan dari pelanggan kami yang mengamalkan Jus Kismis Asy-Syifa’. Antaranya ialah dengan izin Allah, penyakit migraine seorang wanita telah hilang.

Manakala seorang guru yang sedang menyambung pelajarannya di peringkat ijazah tinggi tidak lagi merasa lemas, lemah dan putus asa dalam meneruskan pengajian dan penyelidikannya. Bahkan fikirannya merasa cerah, ingatannya makin kuat dan semangatnya semakin tinggi untuk menyiapkan tesisnya.

Bahkan anaknya yang bernama Mohd. Syafiq berumur 9 tahun, telah memperlihatkan aksi yang luar biasa apabila mampu membaca, menghafal bahkan menceritakan kembali cerita di dalam Bahasa Inggeris sehingga beliau terpilih dalam pertandingan acara bercerita dalam Bahasa Inggeris.

Beliau adalah satu-satunya wakil pelajar Melayu dalam pertandingan tersebut. Sedangkan sebelum ini beliau terlalu lemah di dalam matapelajaran Bahasa Inggeris. Perubahan luar biasa ini berlaku selepas 2 hari adik Mohd Syafiq mengamalkan Jus Kismis Asy-Syifa’.

Dalam kes yang lain pula telah berlaku kepada seorang anak pelangan Jus Kismis Asy-Syifa’ yang mana anaknya ini sering bercakap tidak benar. Selepas mengamalkan Jus Kismis Asy-Syifa’, anaknya telah bercakap benar apabila bertanya sesuatu barang yang berharga miliknya telah hilang. Satu keajaiban dan kejutan bagi ibunya.

Selain daripada itu, seorang anak kecil yang ‘gagap’ telah hilang gagapnya, selepas mengamalkan Jus Kismis Asy-Syifa’. Sebenarnya kes yang sama juga telah berlaku kepada seorang pelajar berumur 10 tahun pada tahun 2003 yang lalu.

Oleh itu, sewajarnyalah kita semua mengamalkan Jus Kismis Asy-Syifa dan pastikan ia menjadi amalan kita bersama keluarga. Amalkanlah dengan penuh jujur dan yakin. Mudah-mudahan kita akan mendapat berkat, hakikat dan manfaatnya daripada pengamalan Jus Kismis Asy-Syifa’ ini.

__________________________________________________________
Penyiaran rencana di atas adalah dengan ihsan Muslimah Shop Sdn Bhd, pengedar produk-produk berjenama MS.

Jus Kismis Asy-Syifa kini boleh anda beli secara online di Kedaisiberneka.

Khamis, 19 November 2009

MINYAK BIJI ANGGUR : Baik Untuk Masalah Kanser, Awet Muda & Kecantikan.

KANSER adalah penyakit yang amat ditakuti oleh manusia. Ianya dianggap sebagai ‘pembunuh senyap’. Kanser Payu Dara dan Rahim adalah amat digeruni oleh kaum wanita dan Kanser Prostat pula ditakuti oleh kaum lelaki. Namun begitu, di sana terdapat bermacam-macam kanser lain seperti kanser usus, kanser otak, dan seumpamanya.

Manakala awet muda dan kecantikan pula adalah impian setiap manusia terutama bagi kaum wanita.

Untuk menghilangkan ketakutan dan memenuhi impian setiap manusia itu maka sewajarnyalah kita semua mengamalkan pemakanan Minyak Biji Anggur secara istiqamah pada setiap hari.

Ramai orang yang sukakan buah anggur hanya kerana rasanya yang sedap tetapi tidak ramai yang mengetahui bahawa biji anggur mempunyai minyaknya yang amat berkhasiat.

Mengikut kajian saintifik Minyak Biji Anggur terbukti amat berkesan untuk membantu mengatasi masalah kanser serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan. Anda boleh bertanya mana-mana doktor perubatan moden tentang kebenaran ini. Mereka pasti dengan pantas akan mengiyakan kenyataan ini sekaligus akan mengesyorkan supaya anda mengamalkan Minyak Biji Anggur secara konsisten.

BUAHNYA SEDAP, BIJINYA BERKHASIAT !

Minyak Biji Anggur juga terbukti berkesan untuk menguatkan system imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul, serta merencat pembengkakan dan keradangan .

Persoalannya Kenapa ?
Sebabnya dalam Minyak Biji Anggur terdapat Oligomeric Proantho Cyanidin (OPC) yang lebih tulin berbanding kumpulan fitonutrien yang lain, OPC pula merupakan anti pengoksidaan yang paling berkesan dan mampu melindungi tisu-tisu daripada pelbagai kecederaan pengosidaan. OPC juga adalah 50 kali ganda lebih kuat daripada Vitamin E dan 20 kali ganda lebih kuat dari Vitamin C. OPC berfungsi memusnahkan ‘radikal bebas’ yang boleh memusnahkan badan manusia.

Dalam erti kata lain, OPC inilah yang bertindak membantu mengatasi masalah kanser bagi mereka yang sedang mengalami masalah penyakit kanser atau bertindak sebagai benteng daripada serangan penyakit yang ditakuti itu.

Di samping itu, OPC yang amat kaya dengan protein terutamanya kalogen serta lebih kuat dari Vitamin E (50 kali ganda) dan C (20 kali ganda) menjadikannya sebagai makanan yang paling baik terhadap pembentukan sel dan tisu. Sekaligus ia juga baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan.

Selain daripada kehebatan Minyak Biji Anggur dari sudut kajian saintifiknya itu, kelebihan anggur juga turut termuat di dalam At-Tibb An Nabawi (Perubatan Nabi), yang menyatakan bahawa anggur adalah sebaik-baik buah dan yang paling banyak manfaatnya. Ianya berfungsi sebagai buah, minuman dan juga ubat. Tidak hairanlah jika di dalam Al-Quran disebut sebanyak 11 tempat mengenai buah anggur.

Timbul persoalan, kenapa pula umat Islam masih tidak mahu mengamalkan Minyak Biji Anggur ini walaupun ianya ternyata hebat dan amat baik untuk kesihatan? Kami mendapati antara sebab utama ummat Islam tidak mengamalkannya ialah kerana sukarnya untuk meminum Minyak Biji Anggur yang berminyak itu. Untuk itu Muslimah Shop telah mengambil langkah menyediakan Minyak Biji Anggur ini di dalam bentuk gel lembut, semata-mata untuk memudahkan pengguna mengamalkannya. Cukup dengan mengambil 2 biji gel lembut Minyak Biji Anggur sebelum sarapan pagi dan 2 biji sebelum tidur malam, insyaAllah ia mampu memperlihatkan perbezaan dari sudut kesihatan anda. Anda boleh rasai keberkesanannya setelah mengamalkannya selama 60 hari ke atas.

Seperkara yang penting untuk diketahui oleh pengguna, Minyak Biji Anggur edaran Muslimah Shop adalah asli yang terhasil secara ‘perahan sejuk 100%’. Perbezaan kualitinya dapat dilihat pada item Decane Acid yang mempunyai kelebihan 3 kali ganda jika dibandingkan dengan Minyak Biji Anggur yang telah bercampur dengan bahan lain.

Justeru itu, adalah disyorkan kepada semua ummat Islam agar mengamalkan Minyak Biji Anggur ini setiap hari. Jadikanlah ia amalan seisi keluarga. Adalah lebih baik jika sekiranya kita mengamalkannya bersama Jus Kismis As-Syifa yang mengandungi 8 jenis makanan As-Sunnah iaitu Kismis, Kurma, Kurma Ajwah, Madu, Habbatus Sauda, Za’faran, Buah Tiin dan Minyak Zaitun.

Biarlah kita berbelanja lebih sedikit untuk menjaga kesihatan daripada kita berbelanja banyak untuk merawat penyakit yang menyakitkan dan belum tentu ianya akan bertemu dengan penyembuhan.
MAKLUMAN : Kapsul Gel Lembut Minyak Biji Anggur dan Jus Kismis Asy-Syifa kini boleh di perolehi secara online di Kedaisiberneka.
___________________________________________________________
Rencana di atas adalah tulisan Dr. Hamzah bin Jaaffar, Konsultan Muslimah Shop. Penyiaran artikel ini adalah dengan ihsan Muslimah Shop Sdn Bhd, pengedar produk berjenama MS.

Khamis, 12 November 2009

JINTAN HITAM PENCEGAH H1N1 ?


Pada kira-kira pertengahan tahun yang lalu, negara kita digemparkan dengan serangan wabak H1N1.

Apa itu H1N1 ?
Secara ringkasnya, virus H1N1 atau dikenal juga sebagai virus ‘selsema babi’ adalah berasal dari ‘selsema burung’ yang dikenali pula sebagai H5N1. Virus H5N1 ini telah menjangkiti babi, dan telah melakukan penyesuaian diri untuk mendiami tubuh haiwan babi, dan kemudiannya melakukan sekali lagi penyesuaian diri untuk mendiami badan manusia pula.

Wabak ini dikatakan telah dikesan di US, namun pehak US tidak melapurkannya kepada WHO, sehinggalah ianya merebak pula ke Negara Mexico. Walau pun ianya dikenali juga sebagai selsema babi, namun harus diketahui bahawa jangkitan ini tidak merebak dengan sebab memakan daging haiwan ini. Virus H1N1 sebenarnya merebak melalui udara, seperti menerusi percakapan, bersin, batuk dan sebagainya.

Pehak Kementerian Kesihatan telah menggariskan beberapa langkah kawalan dalam usaha mencegah virus ini dari menjangkiti kita, antaranya :

1. Elakkan dari melibatkan diri di kawasan yang padat dengan orang ramai, terutamanya bagi mereka yang berisiko untuk mudah dijangkiti.
2. Menjaga kebersihan diri. Segera basuh tangan terutamanya selepas bersin atau batuk.
3. Gunakan topeng muka atau ‘mask’, terutama bila berada di kawasan sesak dengan orangramai.
4. Segera membuat pemeriksaan doktor apabila terasa ada tanda-tanda dijangkiti virus.

Langkah-langkah di atas adalah merupakan beberapa langkah yang dicadangkan oleh pehak Kementerian Kesihatan untuk mengelakkan diri dari terjangkit dengan virus ini.

Pada 14hb. Ogos, 2009, sebuah akhbar tempatan telah melapurkan berita yang berjudul “Jintan Hitam Cegah H1N1” (sila lihat imej di bawah).


Berita tersebut menyatakan mengenai kajian yang disiarkan di dalam sebuah majalah perubatan di negara China, bahawa Jintan Hitam (Habbatus Sauda) boleh membantu mencegah jangkitan H1N1 dengan meminum air suam yang telah direndamkan bijian hitam tersebut.


HABBATUS SAUDA / JINTAN HITAM

Sebenarnya, berita mengenai Jintan Hitam di atas bukanlah cerita baru mengenainya. Khasiat Jintan Hitam ini telah dikesan sejak ribuan tahun yang lalu. Malah, rasul junjungan kita, Nabi Muhammad (SAW), pernah memperkatakan mengenai Jintan Hitam di dalam hadithnya yang sangat masyhur mengenai Habbatus Sauda :

“ Tetaplah kamu dengan Habbatus Sauda ini, kerana sesungguhnya padanya terdapat penawar bagi segala penyakit, kecuali as-Saam (maut)” – Hadith riwayat Bukhari dan Muslim.

Kita semua tahu bahawa Rasulullah (SAW) tidak menggunakan lidahnya untuk memperkatakan sesuatu yang sia-sia. Dan apa sahaja yang diperkatakan oleh baginda, akan dirujuk oleh generasi Islam kemudiannya sebagai sumber hukum dan sumber panduan di dalam kehidupan. Dan apabila Baginda secara khusus membicarakan mengenai Habbatus Sauda, maka tentunya Habbatus Sauda ini merupakan sesuatu yang sangat penting berbanding dengan tumbuh-tumbuhan lain yang yang tidak Baginda sentuh.

Jika dirujuk kembali kepada Hadith di atas, Baginda Rasulullah (SAW) menyebut bahawa Habbatus Sauda ini adalah penawar bagi segala penyakit. Ini bermakna, khasiat Jintan Hitam tidak sekadar mengkhusus kepada penyakit-penyakit tertentu sahaja, seumpama H1N1. Dengan mengamalkan Jintan Hitam ini sama ada sebagi makanan atau minuman, insyaAllah, akan dapat membantu meningkatkan kualiti kesihatan tubuh badan kita secara kesuluruhannya.

Terdapat pelbagai pilihan kepada anda, sama ada dari segi jenama, mahu pun dari sudut cara khasiat Jintan Hitam ini anda manfaatkan. Ada yang datang di dalam bentuk minyaknya yang tulen, ada pula di dalam bentuk minyaknya yang telah dikapsulkan, dan ada juga yang telah diformulasikan bersama dengan makanan-makanan berkhasiat yang lain. Terpulanglah kepada anda untuk membuat pilihan. Jika anda ingin melihat beberapa pilihan yang ada produk-produk yang berasaskan Habbatus Sauda ini, sila rujuk kepada pautan berikut : APA ITU HABBATUS SAUDA ?

Khamis, 5 November 2009

PAYPAL KINI KIAN MESRA DENGAN RAKYAT MALAYSIA...


Saya pernah menulis mengenai ‘Apa itu PayPal’ pada lebih setahun yang lalu. Namun, pada ketika itu, layanan PayPal kepada warga Malaysia tidaklah begitu baik. Bagaikan anak tiri. Walau pun PayPal membenarkan rakyat Malaysia membuka akaun dengan dengannya dan berurusniaga dengan menggunakan kemudahan tersebut untuk berurusniaga, namun PayPal tidak membenarkan pendapatan yang diperolehi melalui PayPal, dikeluarkan di bank-bank di Malaysia.

Hal ini menerbitkan rasa tidak selesa dan kesukaran di kalangan pelanggan-pelanggan PayPal warga Malaysia. Maka lahirlah beberapa ebook yang ditulis oleh IM berpengalaman, mengajar kita bagaimana untuk menguruskan wang Paypal secara bijaksana. Namun begitu, kaedah-kaedah yang disarankan bukanlah sesuatu yang mudah untuk dipraktikkan. Maka timbullah pula alternatif lain, yang sebenarnya adalah diluar batas perundangan dan kebenaran PayPal sendiri, iaitu secara berjual beli. Aktiviti sebegini sebenarnya boleh mengundang risiko kepada pengguna PayPal jika dapat dikesan oleh mereka.

Kekangan PayPal kepada rakyat Malaysia (dan beberapa negara lain juga) mempunyai alasan yang tertentu. Khabarnya, rakyat Malaysia adalah di antara yang ramai melakukan penipuan di internert. Sejauh manakah kebenarannya dakwaan itu tidaklah saya ketahui, kerana saya sendiri sebenarnya masih mentah mengenai hal-hal seumpama ini.

Namun kini tidak begitu lagi. PayPal nampaknya sudah mula lunak dan mesra dengan rakyat Malaysia. Bermula dengan kemudahan mengeluarkan wang melalui kad kredit pada tahun lalu, kini maju setapak lagi di mana wang anda di PayPal sudah boleh dikeluarkan melalui pelbagai bank di Malaysia. Untuk lebih pasti mengenai hal ini, anda boleh merujuk di laman web PayPal sendiri. Kadar yuran yang dikenakan untuk proses pengeluaran juga boleh dikatakan agak berpatutan, iaitu hanya RM3.00 untuk jumlah di bawah RM400.00. Jika anda mengeluarkan wang lebih dari jumlah tersebut, anda tidak akan dikenakan sebarang caj.

PayPal juga telah membenarkan urusniaga di dalam matawang Ringgit Malaysia (MYR). Ini sesuatu yang sangat menarik. Walau pun ianya hanya dibenarkan untuk urusniaga di dalam wilayah Malaysia sahaja, ianya dirasakan sudah sangat memadai. Dengan kebolehan ini, rakyat Malaysia yang ingin berjual beli sesama sendiri, yang menggunakan kad kredit atau pun PayPal, tidak perlulah lagi terlebih dahulu terpaksa menukarkan nilai RM kepada matawang USD. Masalah juga akan timbul apa bila berlakunya turun-naik pada nilai USD itu sendiri. Berkemungkinan akan berlaku kerugian jika nilai USD naik, dan kita pula tidak mengemaskinikan harga produk pada kadar semasa.

Satu lagi perkembangan yang menarik ialah, anda kini sudah boleh mengikuti PayPal dengan dua bahasa pilihan, iaitu Bahasa Inggeris atau Bahasa Indonesia. Jika anda tidak mahir berbahasa Inggeris, mungkin sedikit sebanyak Bahasa Indonesia boleh membantu. Ini kerana Bahasa Indonesia mempunyai banyak persamaan dengan Bahasa Malaysia. Namun anda masih perlu berhati-hati juga kerana terdapat istilah-istilah Bahasa Indonesia yang mungkin asing dengan kita. Antaranya adalah seperti rekening (akaun), saldo (baki), kartu (kad), aman (selamat) dan sebagainya.

Dengan perkembangan mutakhir ini, maka kedai online kami, Kedaisiberneka, turut mengambil kesempatan dan manfaat darinya. Kedaisiberneka kini turut menerima pembayaran melalui PayPal. Kepada anda yang aktif berinternet, dan sering membeli-belah secara online, kenapa tidak untuk turut menggunakan PayPal ? Ianya adalah satu lagi pilihan selain dari menggunakan khidmat perbankan secara online yang sedia ada. Jangan khuatir, kerana tiada apa-apa bayaran yang dikenakan jika hanya sekadar untuk membuka akaun di PayPal.

_______________________________________________________________

UPDATE !
Kepada anda yang ingin mempelajari dan mendapatkan maklumat terkini mengenai PayPal, sila klik pada banner di bawah


Isnin, 2 November 2009

BLOG KEDAISIBERNEKA KEMBALI !


Salam sejahtera buat pengunjung ke blog ini.

Telah begitu lama benar blog ini terbiar dan menyepi. Kira-kira hampir dua bulan lamanya. Ianya bermula dengan kehadiran Ramadhan. Sememangnya di bulan yang penuh barakah itu, saya agak sukar membahagikan masa. Terlalu banyak perkara yang hendak dilakukan, terlalu banyak impian yang ingin dicapai. Sesiapa pun tentunya tidak akan melepaskan peluang jika ditawarkan dengan pelbagai ganjaran yang hebat. Apa tah lagi jika tawaran yang dijanjikan itu datangnya dari Allah swt, Tuhan yang menciptakan semesta alam. Yang Maha benar perkataanNya. Dan segala janji-janjiNya adalah sesuatu yang pasti akan kita perolehi.

Selesai Ramadhan, sibuk pula dengan perayaan. Walau pun hari raya ‘idul fitri yang dianugerahkan Allah cuma satu hari sahaja, namun sebagai manusia, dan sebagai manusia Melayu khususnya, perayaan satu hari seakan tidak mencukupi. Puasa sebulan harus diqadha dengan raya sebulan juga. Saya, walau pun tidak ingin terikat dengan budaya dan fahaman sebegini, tidak dapat tidak, terpaksa akur dengan kehendak persekitaran. Ya, kita hidup di dalam masyarakat yang mempunyai pelbagai ragam dan kemahuan. Selagi ianya tidak keterlaluan, terpaksalah rentak mereka dilayan…

Selain itu, di sepanjang bulan Oktober yang lalu juga, telah melakukan sedikit pengemaskinian dan rombakan terhadap kedai online saya, Kedaisiberneka. Telah lama benar laman web tersebut berada di dalam keadaan begitu, rasanya perlu juga dilakukan sedikit pengubahsuaian, bersesuaian dengan perkembangan masa. Mudah-mudahan, wajah baru Kedaisiberneka ini akan lebih mesra pelanggan. Beberapa kemudahan pembayaran juga telah ditambah. Kepada anda yang ingin melihat wajah baru Kedaisiberneka, bolehlah mengunjunginya dengan mengklik pada banner di atas, atau pada mana link di dalam pos ini. Laman web ini sebenarnya masih lagi di dalam proses pengubahsuaian, belum siap sepenuhnya.

Sebagai ingin memeriahkan lagi Kedaisiberneka ini dengan pelbagai pilihan produk, saya ingin mengundang kepada anda yang mempunyai produk sendiri, untuk sama-sama mempromosikan produk anda di Kedaisiberneka. Jika anda berminat, sila hubungi saya di Borang Pertanyaan di laman web saya. Anda mungkin sudah pun mempunyai kedai jualan secara online sendiri. Namun, di samping kedai online anda sendiri itu, mengapa tidak, dan apa salahnya untuk turut mempromosikannya di tempat lain juga? Mudah-mudahan produk anda lebih mudah laris dan cepat masyhur.

Sekian, coretan saya buat kali ini. Sebagai pembuka bicara setelah sekian lama tidak menulis...

Rabu, 2 September 2009

KAD RAYA DIGITAL ?

Salam Ramadhan, dan selamat mengerjakan ibadah puasa kepada rakan-rakan yang beragama Islam. Bersama-samalah kita meningkatkan kualiti dan kuantiti amalan kita, agar hari ini kita adalah lebih baik dari semalam, dan Ramadhan kali ini adalah lebih baik dari Ramadhan di tahun-tahun yang berlalu.

Sudah lama benar saya tidak mengemaskini blog ini. Walau pun hakikatnya banyak perkara dan maklumat yang ingin saya kongsikan disini, namun kesempitan waktu sering sahaja mengatasi kesempatan. Apatah lagi di bulan Ramadhan yang mulia ini, hampir semua orang Islam kesuntukan waktu. Di samping melakukan rutin kehidupan, kita tentunya tidak mahu melepaskan peluang untuk turut serta merebut segala peluang dan ruang ganjaran yang dijanjikan oleh Allah swt kepada hambanya. Malang benarlah kiranya ada di antara kita membiarkan Ramadhan ini berlalu tanpa memanfaatkannya sebaik-baiknya.

* * *

Mengirim Kad Ucapan Hari Raya adalah budaya yang sudah lama berlaku di dalam masyarakat kita. Pada mulanya ianya dijadikan sebagai tanda pengganti diri kepada mereka yang tidak dapat pulang ke kampung untuk beraya bersama keluarga tercinta, atau dihantar kepada rakan-rakan yang tinggal jauh yang sudah lama tidak berjumpa.

Selepas itu, fungsi Kad Hari Raya bertambah pula kepada tujuan untuk suka-suka. Walau pun dah pasti akan balik kampung, namun kad raya tetap dikirimkan juga. Ada juga yang menjadikan kad raya sebagai penghias dan penyeri ruangan rumah di hari perayaan tersebut.

Kini budaya mengirim kad hari raya hampir ditelan zaman. Kemajuan teknologi telah menjadikan peranan kad hari raya di dalam bentuk fizikal sudah tidak relevan lagi. Apatah lagi di dalam keadaan manusia dihambat waktu kini.

Namun begitu, naluri manusia, kemahuan untuk menyampaikan ucapan dan saling ingat-mengingati diantara satu sama lain tidak mungkin akan luput. Ianya adalah sesuatu yang murni dan wajar dikekalkan. Maka, sesuai dengan perkembangan masa, kad hari raya yang bersifat digital pula mengambil peranan.

Di kesempatan ini saya ingin perkenalkan kepada anda koleksi Kad Raya Digital yang dihasilkan oleh Team Kreatif kepada anda! Sila klik DI SINI jika anda sudah tidak sabar-sabar lagi untuk melihatnya.

Koleksi kad-kad raya digital ini dilukis oleh sekumpulan 6 orang pelukis berbeza dan 4 orang designer, menghasilkan rekabentuk grafik yang cantik. Ada 3 saiz semuanya. Saiz yang diberikan khas untuk dihantar dengan 3 cara yang berbeza: melalui handphone, email dan tak lupa juga untuk dicetak dan dihantar secara pos, khusus untuk anda yang masih ingin terus kekal dengan nostalgia lama. Ada lebih dari 100 pilihan rekabentuk semuanya!

Bayangkanlah, ada lebih 100 rekabentuk yang berbeza! Memang anda akan garu kepala dan rambang mata untuk memilihnya! Tapi tak mengapa, semuanya itu adalah milik anda pada satu harga sahaja. Ada boleh hantar Kad Raya Digital ini berkali-kali pada orang yang sama jika anda merasakan tidak tahu untuk memilih yang mana satu. Terima kasih kepada Team Kreatif kerana sanggup jual pakej ini dengan harga yang begitu murah sekali.

Tapi itu masih belum memadai rupanya ! Khabarnya Team Kreatif sedang menawarkan koleksi Kad Raya Digital ini pada harga yang lebih rendah dari harga sebenarnya. Namun tawaran tersebut hanyalah untuk sementara waktu sahaja, iaitu sehingga 15hb Ramadhan ini. Selepas itu nanti, harganya akan kembali ke harganya yang sebenar. Oleh itu, wajar benarlah anda mengambil kesempatan ini sementara masih anda peluang.

Khamis, 30 Julai 2009

MENJEJAKI LANGKAH 8 JUTAWAN...

Di dalam pos yang lalu, saya telah menyarankan sebuah ebook yang berjudul ‘AMALAN JUTAWAN’. Ebook ini percuma sahaja. Sesuai dengan ‘mood’ pembicaraan mengenai jutawan ini, kali ini saya ingin memperkenalkan sebuah lagi ebook yang berkisar dari hal-hal kejutawanan.

Ebook yang saya maksudkan itu berjudul ‘MENTOR JUTAWAN. Namun, ebook ini tidaklah percuma. Ianya adalah merupakan trankripsi temubual dengan 8 orang tokoh jutawan Malaysia dan Singapura. Temubual ini dilakukan oleh seorang jutawan internet, saudara Irfan Khairi.

Ebook ini sebenarnya bukanlah baru. Ianya sudah pun lama berada di pasaran. Namun setelah menyemak kembali arkib blog ini, rupa-rupanya saya terlepas pandang untuk menampilkan ebook ini sebelum ini. Oleh itu, senyampang ianya masih dibuka untuk jualan, dan bagi melengkapkan lagi fungsi blog ini sebagai direktori dan sumber rujukan, serta berkebetulan pula mempunyai kesinambungan dengan pos yang terdahulu, maka muatkannya sebagai pos untuk kali ini.

Selain dari dapat mengenali dengan lebih dekat akan jutawan-jutawan tersebut, anda juga berpeluang untuk mempelajari strategi, formula, rahsia, langkah dan juga X-factor bagaimana untuk menjadi seorang jutawan. Kejayaan yang mereka kecapi hari ini, bukanlah sesuatu yang diperolehi secara mudah. Setiap individu jutawan ini menghadapi liku-liku perjalanan kehidupan mereka yang tersendiri.

Siapakah 8 jutawan yang dimaksudkan itu ? Saya rasa tidak perlulah saya menyenaraikannya di sini, kerana ianya boleh anda rujuk langsung dari laman web IrfanKhairi.com.

Khamis, 23 Julai 2009

LANGKAH-LANGKAH UNTUK MENJADI JUTAWAN...

Adakah anda mempunyai impian untuk menjadi jutawan ?

Tak usahlah berselindung atau cuba untuk membohongi diri sendiri. Siapalah yang tidak mahu menjadi seorang jutawan… Lagi pun , apa salahnya untuk menjadi seorang yang kaya wang. Bahkan pula, mungkin dengan bergelar jutawan, anda mampu membuat lebih banyak perkara-perkara kebajikan. Asalkan jalan dan cara anda memperolehi kekayaan itu tidak pula melampaui batasan.

Untuk menjadi jutawan, anda memang tiada pilihan. Anda perlu melibatkan diri dengan dunia perniagaan. Pernahkah anda mendengar kisah seorang jutawan dari pekerjaan makan gaji ? Tentu tidak pernah bukan ? Jika ada pun pilihan lain untuk menjadi jutawan, mungkin dengan menyertai program ‘Who Wants to Be a Millionare’, atau rancangan TV realiti, ‘One In A Million’. Namun peluang seumpama itu bukan terbuka untuk semua orang.

Sejauh manakah langkah yang telah anda lalui di dalam dunia perniagaan ini. Sudah separuh jalan ? Atau belum memulakan apa-apa lagi ? Tidak kisahlah di mana pun status anda. Orang yang telah melangkah pun belum pasti akan berjaya jika langkah mulanya sumbang belaka. Jika anda belum memulakan apa-apa, eloklah anda mengatur langkah itu dengan lebih baik dan cermat, agar anda tidak terpelecok di belakang harinya.

Sehubungan dengan itu, saya ingin mencadangkan kepada anda sebuah ebook panduan bagaimana mencari rezeki, khususnya di dalam bidang perniagaan, dan seterusnya melangkah menjadi jutawan !

Ebook ini berjudul ‘AMALAN JUTAWAN’, ditulis oleh saudara Mohd Hairil Nizam (MhNizam), dari PeminatJutawan.com. Ebook ini sebenarnya nipis sahaja. Amat sesuai untuk anda yang baru hendak berjinak dengan dunia perniagaan. Paling menarik, ebook ini tidak sekadar mengajar bagaimana mengatur kaedah dan strategi perniagaan semata-mata. Ianya turut membimbing anda di dalam menjaga hubungan dengan Yang Maha Pemberi Rezeki, serta hubungan sesama manusia.

Tidak perlu saya menulis banyak mengenai isi kandungan ebook ini, kerana ianya adalah PERCUMA sahaja. Jadi anda boleh membacanya sendiri tanpa mengeluarkan barang sesen pun untuk mendapatkannya.

Download segera di sini : AmalanJutawan.com

Malah, anda berpeluang untuk membuat duit pula melalui ebook ini. Promosikan ebook ini kepada sesiapa sahaja, dan anda akan dibayar sebanyak RM1.20 untuk setiap salinan. Tetapi AWAS ! Jangan berlengah-lengah lagi kerana tawaran ini akan hanya sah sehingga 31hb. Julai ini sahaja.

Apa tunggu lagi, download cepat : AmalanJutawan.com

Dan nantikan makluman dari penulis ebook ini, apa yang anda perlua buat jika anda berminat untuk menjana wang percuma darinya.

Selasa, 21 Julai 2009

WORKSHOP RAHSIA RAJA LELONG

Workshop Rahsia Raja Lelong

Saya pernah menulis mengenai seorang pakar lelongan online di blog ini sebelum ini. Beliau yang saya maksudkan itu ialah saudara Eruwan Gerry Norsen. Saya juga pernah memperkenalkan ebook-ebook tulisan beliau secara bersiri di blog ini.

Kini Eruwan muncul lagi dengan program atau produk terbarunya. Kali ini di dalam bentuk bengkel pula. Ianya dinamakan Workshop Rahsia Raja Lelong.

Berikut adalah maklumat lanjut mengenai workshop tersebut :

Tarikh : 8hb. Ogos, 2009.
Masa : 8.30 – 5.00 petang.
Tempat : Hotel Melia, Kuala Lumpur.

Kepada anda yang pernah membaca buku-buku dan ebook Eruwan, namun masih memerlukan bimbingan langsung dari beliau untuk memulakan gerak, jangan lepaskan peluang ini. Kepada anda yang malas nak baca ebook, baca buku, workshop ini menawarkan kaedah pengajaran secara ‘talaqi’ dari mereka yang berpengalaman di dalam bidang tersebut.

Turut mengiringi saudara Eruwan dan memperkongsikan ilmu dan pengalaman beliau, ialah saudara Mohd Yuzafi Yunos, seorang penjual cemerlang di Lelong.com.my. Ini bermakna anda bukan sekadar dapat menceduk ilmu dari seorang pakar, malahan dua orang pakar sekali gus !

Kepada anda yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai workshop ini, sila lawati laman web RahsiaRajaLelong.com/workshop.
Workshop Rahsia Raja Lelong

Ahad, 21 Jun 2009

BAGAIMANA UNTUK MUDAH HAMIL ?

Anda sudah berumahtangga untuk sekian lama dan masih belum berupaya untuk mendapatkan seorang cahaya mata ? Dan anda benar-benar kepingin untuk mendapatkan zuriat ? Jangan berputus asa ! Kini saya ada satu berita baik bagi mereka masih yang belum dikurniakan anak.

Sempena dengan Bulan Jun sebagai Bulan Kesedaran Kesuburan Antarabangsa (World Fertility Awareness Month) satu panduan lengkap ilmu-ilmu tentang kesuburan telah dilancarkan dalam bentuk ebook. Ebook ini dinamakan Rahsia Mudah Hamil. Ianya ditulis oleh pasangan suami isteri yang pernah mengalami masalah yang sama sebelum dikurniakan zuriat. Ini telah menggerakkan mereka untuk membuat satu kajian yang mendalam terhadap ilmu-ilmu tentang kesuburan. Oleh kerana kedua-dua mereka berkelulusan Ijazah Sarjana Muda dalam Bidang Genetik dan Sains Pemakanan, bukan menjadi suatu masalah bagi mereka untuk mendapatkan maklumat-maklumat dari sumber-sumber yang jarang dicapai oleh kebanyakan orang. Pasangan yang saya maksudkan itu ialah Abu Jarir dan Ummu Aisyah.

Apa yang menariknya, mereka telah membuat kajian selama 3 tahun. Hasil kajian mereka selama tempoh itu, mereka telah berjaya menghasilkan satu ebook setebal kira-kira 300 mukasurat, yang penuh dengan informasi dan panduan yang sangat praktikal. Tetapi oleh kerana ianya terlalu tebal, mereka telah mengeluarkan satu bab dari ebook tersebut untuk diterbitkan sebagai ebook yang kedua nanti. Walaupun begitu, ebook Rahsia Mudah Hamil sebenarnya masih cukup tebal bagi kategori ebook kerana ianya berjumlah 212 mukasurat.

Daripada 212 mukasurat ebook Rahsia Mudah Hamil tersebut, penulis telah memetik satu bahagian dari ebook tersebut sebanyak 23 mukasurat dan diberikan secara percuma dalam bentuk lapuran yang sangat praktikal bertajuk ‘Mengesan Kesuburan Dengan Kaedah BBT’. Ia mula diedar sejak Oktober 2008 dan sehinga Mei 2009, dan telah dimuatturun oleh 1426 orang. Dalam tempoh tersebut, beliau menerima beberapa email daripada pembaca yang memberikan pengakuan ikhlas mereka bagaimana dengan lapuran percuma 23 halaman tersebut, dengan izin Allah swt mereka telah berjaya hamil anak pertama.

Ya... itu baru hanya 23 mukasurat! Bagaimana pula kiranya jika dengan 212 mukasurat? Kata penulis, beliau cukup yakin bahawa setiap orang yang membeli ebook Rahsia Mudah Hamil ini, sudah pasti mereka juga akan membeli ebook susulan kedua mereka nanti.

Yang paling menakjubkan, penulis telah membongkarkan sebanyak 15 kaedah untuk mengesan hari-hari subur bagi meningkatkan peluang kehamilan. Sesuatu yang sangat-sangat jarang diketahui oleh semua orang. Semuanya didapati dari sumber-sumber kajian saintifik seperti buku rujukan luar negara dan jurnal-jurnal perubatan.

Sebenarnya banyak lagi intro tentang isi kandungan ebook ini. Semuanya boleh anda perolehi dengan mengunjungi laman web rasmi mereka iaitu di MudahHamil.com.

Zuriat adalah rezeki kurniaan Allah kepada kita. Dan seperti rezeki-rezeki yang lainnya, ianya perlu diusahakan bagi mendapatkannya. Ada jalan yang mudah, dan adakalanya juga jalan yang sukar. Namun, keberhasilan hanya menjadi milik orang yang gigih berusaha, bersabar, dan berdoa. Setelah semua itu dilakukan, dan kita masih juga gagal, barulah selayaknya kita menyatakan bahawasanya... “Aku masih belum punyai rezeki !”


Rabu, 20 Mei 2009

FORUM : MEDAN PEMASARAN BERKESAN !

Saya amat pasti bahawa ramai di kalangan pengguna internet, terutamanya di kalangan yang muda-muda, telah amat biasa berforum. Di laman forum, kita boleh merehatkan minda dengan ‘bersembang’ dengan ahli-ahli yang lain, menambah ilmu dengan bertukar pandangan, dan juga menambah kenalan baru.

Namun, bukan sekadar itu sahaja. Tahukah anda, selain dari tujuan-tujuan seperti yang tersenarai di atas, forum juga boleh dijadikan ruang dan peluang untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan anda ? Bagi yang telah biasa dengan pemasaran internet ini, anda pastinya sudah pun maklum. Namun tidak juga semua yang menggunakan forum sebagai lapangan pengiklanan mereka itu berjaya menjual produk mereka dengan jayanya.

Menggunakan forum sebagai kaedah pemasaran memerlukan adab, method dan strategi tertentu bagi menjadikannya lebih berkesan. Barangkali, kemahiran inilah yang kurang dimiliki oleh IM yang berstatus newbie ini.

Maka kerana itulah, terlahirlah sebuah ebook yang mampu memandu anda memanipulasikan forum internet sebagai wadah untuk melakukan promosi yang cemerlang. Ebook ini berjudul ‘Kuasa Forum’, yang telah disusun oleh saudara Mohd Zulfadli. Saudara Zulfadli atau dikenali juga sebagai Smartzul ini telah berpengalaman lebih dari tiga tahun, didalam menggunakan forum sebagai platform promosi kepada perniagaan.

Menurut Zul, asas utama kepada kejayaan pemasaran di forum hanyalah satu, iaitu ‘kredibiliti’! Menurut Kamus Dewan terbitan DBP, kedibiliti membawa maksud ‘keboleh percayaan’. Ya! Anda perlu melahirkan rasa kebolehpercayaan di kalangan orangramai (khususnya ahli-ahli forum) terlebih dahulu terhadap kemampuan diri anda bagi meningkatkan keyakinan mereka terhadap anda. Ini bermakna anda perlu mempromosikan diri anda dahulu sebelum mempromosikan produk anda. Proses ini dinamakan ‘membina kredibiliti’. Tentu anda merasakan ianya adalah sesuatu yang sukar bukan ?

Namun menurut Zul, proses tersebut tidaklah seperit mana. Malahan ianya boleh dicapai di dalam tempoh yang tidak sampai sebulan pun. Tetapi, ianya kenalah dibuat dengan kaedah yang betul. Ada banyak cara untuk membina kredibiliti anda di forum. Semuanya ada dinyatakan di dalam Kuasa Forum’.

Kredibiliti adalah satu hal. Promosi adalah satu hal yang lain pula. Jika anda sudah mempunyai kredibiliti di sesebuah forum, langkah untuk melakukan promosi akan menjadi semakin mudah. Namun promosi juga memerlukan strateginya yang tersendiri pula. Sekali lagi Smartzul mengkongsikan formula, rahsia dan pengalaman beliau lewat ebook ini.

Turut dibicarakan di dalam ebook ini ialah bagaimana melakukan Join Venture (JV) dengan ahli-ahli forum yang lain bagi menambahimpakkan lagi pemasaran anda. Ebook Kuasa Forum ini juga akan membimbing anda secara langkah demi langkah bagaimana untuk mendapatkan dan mempengaruhi bakal rakan kerjasama niaga anda ini.

Sabtu, 16 Mei 2009

MAJALAH IM #13 : BLOG, BLOGGER, BLOGGING...


Kepada pembaca setia Majalah IM; sudahkah anda mendapatkan edisi terkini majalah tersebut. Kalau belum, cepat-cepatlah download dekat sini. Kepada anda yang masih baru, dan belum mengenal dekat dengan Majalah IM, majalah ini adalah merupakan satu-satunya e-majalah yang membicarakan mengenai dunia perniagaan dan pemasaran internet berbahasa Melayu yang unggul di Malaysia buat masa ini. Ianya adalah merupakan sumber rujukan terbitan percuma yang diterbitkan secara berkala, dan setia menemui anda pada setiap bulan.

Baiklah, mari kita sorot serba sedikit kandungan Majalah IM edisi terkini ini. Majalah IM kali ini mengangkat judul ‘Pro Blogger’ sebagai isu utamanya. Rasa-rasanya, rata-ratanya sudah pun mengenali dan memahami apa itu blog. Saya sendiri pernah menulis secara ringkas mengenai ‘Apa Itu Blog’ di awal kelahiran blog saya ini. Namun, apa yang saya tulis itu tidaklah sesarat apa terkupas di dalam majalah Majalah IM kali ini, dimana telah membicarakan dengan lebih terperinci lagi akan definisi, penjenisan dan peranan blog itu sendiri.

Setiap orang mungkin mempunyai sebab yang tersendiri dan berbeza di antara satu sama lain di dalam menulis blog. Namun perbincangan Majalah IM mengenai blog adalah khusus mengenai blog yang dihasilkan untuk tujuan meraih pendapatan, atau ‘Pro Blogger’. Kepada pendatang baru, anda mungkin merasa aneh bagaimana blog boleh dijadikan sumber rezeki. Namun ianya bukanlah mustahil, bahkan sudahpun terbukti. Sila baca artikel berjudul ‘Tips Menjana Wang Dari Blog’, di mukasurat 16 majalah ini.

Blog yang baik adalah blog yang sentiasa dikemaskini. Namun adakalanya kita akan ketandusan idea untuk menulis dan menambahtokok kandungan blog kita dengan bahan dan maklumat terkini. Saudara Adly Mukhtar pula mengkongsikan idea dan pengalamannya sendiri melalui ‘5 Sumber Idea Kemaskini Blog’.

Jika anda ingin mendapatkan panduan bagaimana untuk menjadi seorang ‘Pro Blogger’, dengan kemahiran kemahiran anda yang telah sedia ada, anda boleh mendapatkan sedikit tips melalui ‘Pro Blogging Untuk Pelbagai Niche’. Tulisan ini disumbangkan oleh Galadriel.

Istilah ‘Pro’ adalah berasal dari perkataan ‘profesional’, yang membawa maksud sesuatu bidang pekerjaan yang memerlukan pengetahuan dan kemahiran yang khusus. Oleh itu, Pro Blogger boleh dikatakan sebagai seseorang yang melibatkan diri secara sepenuh masa, dan bergantung hidup di dalam bidang ini sebagai sumber rezekinya.

Sesuai dengan temanya, maka Majalah IM kali ini mengangkat seorang tokoh ‘Pro Blogger’ melalui slot temubualnya. Beliau yang dimaksudkan ialah saudara Rohaizad, dari Rohaizad.com. Beliau adalah merupakan salah seorang contoh blogger yang melibatkan diri secara ‘pro’ di dalam bidang ini. Ada banyak tips yang beliau berikan bagaimana blog mampu memberikan anda sumber kewangan. Anda boleh baca sendiri, atau dengar sahaja melalui pilihan audio MP3.

Ada banyak lagi artikel-artikel menarik yang mampu menambahnilai kepada daya keintelektualan anda. Namun tidak wajar rasanya untuk didedahkan semuanya di sini. Anda boleh tatap dan baca sendiri. Itu mungkin lebih meruntun keinginan anda.

Ada satu perkara lagi yang ingin saya maklumkan di sini. Senyampang dengan isu kali ini yang berbicara mengenai penjanaan wang dari blog. Sejak beberapa keluaran yang lalu, pehak pengurusan Majalah IM telah menganjurkan Pertandingan Menulis Review Majalah IM bagi setiap edisinya. Hadiah utama adalah dari tempat pertama hingga ketiga. Namun bagi setiap 60 penyertaan terawal, anda akan diberikan saguhati sebanyak RM5.00, tanpa sebarang penilaian kualiti! Syarat utamanya ialah review anda mestilah disiarkan di blog anda sendiri. Mulakan langkah anda sekarang. Manalah tahu, mungkin ini adalah merupakan langkah pertama anda ke arah menjadi seorang... PRO BLOGGER!



Siapa mereka ini ? Kenapa ramai-ramai ni ? Ada majlis kenduri ke ?

Ikuti cerita lanjut di Majalah IM...

Khamis, 23 April 2009

MENCARI KESERASIAN & KECEMERLANGAN DIRI MELALUI TARIKH LAHIR.

Pernahkah anda melalui situasi yang serba tidak kena dan serba tak menjadi ? Gagal di dalam perniagaan, kecewa di dalam percintaan, jodoh yang belum kesampaian, rumah tangga tidak aman, gagal di dalam membuat keputusan, dan gagal di dalam mengejar impian. Itu adalah beberapa contoh kekecewaan yang mungkin pernah dilalui oleh sebilangan dari kita di dalam melewati kehidupan ini. Adakalanya kita pasrahkan ini semua kepada takdir ilahi. Dan tidak kurang juga yang kembali memuhasabah diri, menganalisa segala tindak tanduk yang telah dilakukan.

Ada satu kaedah di dalam menganalisa keupayaan diri ini. Ianya melalui penganalisaan terhadap tarikh lahir kita sendiri. Ilmu ini bersifat metafizik dan maakulat. Sukar difahami secara logik atau untuk dikesan dengan pancaindera. Amat sukar untuk saya sendiri memahaminya apatah lagi untuk dikaitkan dengan kepercayaan agama. Walau bagaimana pun, menurut saudara Rozzaini, pengamal ilmu ini, beliau telah pun merujuk perkara ini kepada golongan ilmuan agama. Menurut beliau, ianya dibolehkan asalkan ianya tidak diyakini secara total. Pendek kata selain dairi mengaplikasikan kaedah ini di dalam merencana kehidupan, usaha dan tawakkal kepada Allah juga perlu ada.

Tujuan sebenar melakukan penganalisaan pada tarikh lahir ini adalah untuk membolehkan seseorang itu lebih memahami dan mengenali dirinya sendiri. Setelah mengenali kekurangan dan kemampuan diri, maka mudahlah untuk seseorang itu merancang masa depannya, kerjayanya, atau apa sahaja yang diimpikannya. Penganalisaan juga boleh dilakukan kepada tarikh lahir orang lain, seperti suami, isteri, rakan-rakan, keluarga dan sebagainya. Dengan keprihatinan ini, adalah diharapkan perhubungan kita dengan insan lain juga akan lebih baik, intim dan serasi.

Dengan keinginan dan harapan mahu mengkongsikan pengetahuan ini dengan khalayak ramai, maka saudara Rozzaini telah menulis dua ebook yang berkaitan dengan ilmu menganalaisa tarikh lahir ini.

Ebook pertama berjudul ‘Misteri Tarikh Kelahiran Kini Terbongkar’. Ebook ini disediakan di dalam bentuk panduan asas sahaja. Turut disertakan bersama pakej ini ialah perisian mengira tarikh lahir.
Sementara ebook kedua pula berjudul, ‘Panduan Lengkap Rahsia Tarikh Kelahiran’. Seperti judulnya, kandungan ebook ini adalah lebih menyeluruh berbanding dengan ebook yang pertama tadi. Di samping perisian Mengira Tarikh Kelahiran, anda juga akan dibekalkan dengan beberapa lagi ebook sokongan bagi memperlengkapkan lagi keperluan anda.
Mudah-mudahan paparan ini dapat membantu mereka yang sedang mencari jalan penyelesaian.

Ahad, 19 April 2009

MENCARI CINTA SEJATI LELAKI ?

Di dalam pos sebelum ini, saya telah menyarankan kepada anda beberapa ebook yang agak ‘mendebarkan’. Namun, ebook-ebook tersebut sebenarnya lebih mengkhusus kepada mereka yang telah berumahtangga, atau yang bakal berkahwin di dalam waktu yang terdekat sahaja. Pada yang masih belum berumahtangga, ebook seumpama itu sudah pastilah tidak bermanfaat untuk dimiliki.

Jadi, bagaimana pula halnya kepada anda yang masih atau sedang menanti jodoh ? Tidak mengapa ! Kini telah ada satu sumber rujukan yang mungkin boleh membantu menyelesaikan permasalahan anda ! Sumber rujukan yang saya maksudkan itu ialah sebuah ebook yang diberi judul, ‘PANDUAN CINTA Untuk Wanita’. Ebook di adalah penghasilan saudara Ridzuan Richie @ Dr. Cinta. Ya, sebagaimana judulnya, ianya adalah khusus untuk wanita. Namun, tidaklah salah untuk lelaki yang ingin membelinya. Ianya mungkin satu hadiah yang baik dan istimewa untuk teman wanita anda supaya lebih memahami hati lelaki seperti anda !

Jika anda wanita yang sudah puas menanti kehadiran seorang lelaki yang mampu mengisi kekosongan hati anda, dan jika ada di antara anda pula yang sudah berkali-kali bercinta, namun masih belum menemui cinta sejati, mungkin di dalam ebook ini anda akan menemui jawapan dan penyelesaiannya.

Di antara intisari ebook ini ialah :

1. Ketahui 7 tip hebat apabila anda menemui lelaki idaman.
2. Bagaimana mengatur temujanji yang hebat dan selamat tanpa sebarang risiko !
3. Bagaimana membuatkan si dia setia dengan anda sehingga ke akhir hayat...
4. Tips bagaimana untuk mengenali keperibadian si dia yang sebenar, bagi memudahkan anda membuat pilihan yang tepat apakah si dia adalah lelaki yang layak menjadi suami anda !
5. Bagaimana untuk membentuk si dia agar berubah menjadi seperti apa yang anda mahukan!
6. 5 cara mudah tapi berkesan bagaimana mengeratkan hubungan anda dengan si dia.
7. Bagaimana melenturkan ego lelaki yang anda sayangi.
8. dan... ada banyak lagi !

Jika anda merasakan panduan di atas sangat bermanfaat untuk anda ketahui, maka janganlah bertangguh lagi. Sila klik pada pautan berikut untuk mendapatkannya : PANDUAN CINTA

Untuk pengetahuan anda, ebook ini sekarang sedang dijual dengan harga istimewa, iaitu hanya RM20.00 sahaja bersempena dengan pelancarannya. Selepas tempoh tawaran ini tamat, harganya akan dinaikkan.

Dengan jumlah harga tersebut, anda sebenarnya bukan sekadar mendapat sebuah ebook tersebut sahaja. Bersamanya, terdapat beberapa lagi produk sebagai bonus, termasuk bantuan secara live dari penulis melalui YM untuk menyelesaikan masalah anda. Amat berbaloi bukan ? Dan anda juga tidak perlu khuatir dengan pelaburan anda kerana penulis ebook ini memberikan jaminan selama 30 hari wang anda akan dikembalikan jika anda tidak berpuashati dengan apa yang beliau tawarkan. Nah, pilihan di tangan anda...

Mudah-mudahan selepas ini nanti, anda mula menemui lelaki idaman dan cinta sejati yang anda dambakan selama ini...

Rabu, 15 April 2009

3 EBOOK YANG MENG'GHAIRAH'KAN !

Telah sekian lama kebelakangan ini saya sering mempromosikan produk-produk yang berasaskan ‘perniagaan internet’ dan sekitarnya sahaja. Hari ini, elok juga rasanya, kita keluar dari lingkungan tersebut. Kita jenguk pula kepada keperluan-keperluan hidup kita yang lainnya.

Kalau di dalam pos sebelum ini, saya pernah menggunakan judul ‘4 Ebook Hebat !’, maka judul pos kali ini pula, saya namakan ‘3 Ebook Yang Meng‘ghairah’kan!’ Ada dua sebab kenapa saya menggunakan perkataan ‘ghairah’ untuk judul kali ini. Pertama, kerana judul ebook-ebook ini sendiri akan segera meruntun keinginan anda untuk melihat isi kandungannya. Kedua, adalah kerana sememangnya ebook ini sendiri membicarakan persoalan-persoalan yang menghairahkan…

Saya tidak akan memberikan sebarang komen untuk ebook-ebook ini. Namun, sebagai penjelasan awal, ebook ini sebenarnya adalah khusus untuk mereka yang sudah berumahtangga atau bakal menempuhi gerbang perkahwinan sahaja. Kepada anda yang masih belum bercadang nak kahwin, secara warasnya, tidaklah menjadi kesalahan untuk anda mendapatkannya dengan tujuan untuk penambahan ilmu dan bekalan untuk hari kemudian. Namun janganlah pula manfaatnya disalahgunakan dan melanggar tatahukum agama.


2. RAHSIA KEPUASAN MUKTAMAD SUAMI ISTERI


3. SENI MENGGHAIRAHKAN ISTERI



Anda boleh mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai ebook-ebook ini dari laman web yang berkenaan, dengan mengklik pada imej ebook tersebut.

Rabu, 8 April 2009

MAJALAH IM #12 : SEPUTAR PEMASARAN AFFILIATE


Sudahkah anda memuatturun Majalah IM edisi terkini ? Kepada yang masih belum tahu, Majalah IM edisi ke 12 kini sudah pun diterbitkan, dan sedia untuk dimuatturun oleh anda sekarang. Seperti selalu, ianya adalah percuma sahaja.

Seimbas pandang, saya sebenarnya amat tertarik sekali dengan persembahan rekaletak Majalah IM pada kali ini. Bermula dari ‘kulit depan’, sehinggalah ke ‘hiasan dalaman’nya. Sehingga saya merasakan jikalah Majalah IM ini adalah sebuah majalah fizikal, ia amat sesuai untuk dijadikan koleksi, bukan sekadar sumber ilmu, bahkan juga boleh dijadikan sebagai penghias ruangan.

Majalah IM bulan ini mengangkat isu ‘Pemasaran Affiliate’ sebagai topik utamanya. Saya merasakan topik ini amat berpatutan untuk dibicarakan. Ini kerana bidang pemasaran affiliate boleh disertai oleh hampir semua orang. Ini disebabkan ianya tidak memerlukan bakat semulajadi, atau kemahiran yang tinggi untuk mencipta produk sendiri. Komisen jualannya juga boleh dianggap berbaloi, apa lagi jika kita mempromosikan produk-produk yang bersifat digital.

Ada banyak pilihan untuk kita melakukan pemasaran affiliate ini. Kita boleh memilih mana-mana kaedah pemasaran yang bersesuaian dengan kemampuan kita. Hanya kreativiti dan keberanian sahaja yang mungkin membezakan prestasi dan kejayaan seseorang agen affiliate itu. Kreativiti yang dimaksudkan ialah seni bagaimana untuk memikat dan mempengaruhi pelanggan supaya membeli sesuatu produk itu. Sementara keberanian pula ialah kesanggupan kita untuk mengeluarkan modal sebagai pelaburan untuk melakukan promosi berbayar. Ini adalah pandangan peribadi saya sendiri, di mana saya sendiri sebenarnya belum lagi memiliki kekuatan dan kualiti tersebut.

Untuk meruntunkan lagi keghairahan anda agar segera mendownload majalah ini, berikut saya senaraikan beberapa judul artikel yang dikira menarik yang termuat di dalam Majalah IM kali ini :

1.) Sepintas Lalu Pemasaran Affiliate (Krew Majalah IM)
2.) 10 Tips Affiliate Marketing (Fatin Pauzi & Mohd. Muslim)
3.) Bagaimana Pemasaran Affiliate Muncul (Irwan Dahnil)
4.) Panduan Ringkas Langkah Demi Langkah Menjadi Super Affiliate (Zamri Nanyan)
5.) Teknik Mudah Affiliate Marketing (SmartZul)

Ada beberapa lagi artikel menarik yang turut termuat di dalam majalah ini. Anda boleh melihatnya sendiri. Di antara penyumbang lain untuk artikel kali ini ialah Galadriel, Amar Mahmood, Zamri Mohamad, Shueqry, dan juga saudara Amirol Zolkifli.

Majalah IM sekali lagi turut menonjolkan seorang tokoh usahawan internet tempatan. Walau pun sudah 12 edisi berlangsung, namun Majalah IM masih lagi belum tandus dalam mengetengahkan tokoh-tokoh tempatan yang sudah pun kukuh dan teguh di dalam bidang yang mereka ceburi. Sesuai dengan tema ‘Pemasaran Affiliate’, maka Majalah IM kali ini turut mengutarakan tokoh yang sekaitan dengannya. Beliau yang di maksudkan ialah saudara Yusri. Saudara Yusri telah melibatkan diri dengan pemasaran internet sejak tahun 1999 lagi. Apakah yang dibicarakan oleh beliau di dalam temuramah ini ? Pastinya kutipan dari pengalaman beliau yang sangat berharga itu. Oleh itu jangan lepaskan peluang untuk mengikuti bualbicara ini. Temubual ini turut disediakan dalam versi MP3.

Ahad, 5 April 2009

MENGKAGUMI AMMAR ZAHAR...

Pertama kalinya saya menulis mengenai beliau di blog ini, ialah ketika membantu mempromosikan laman blog beliau (PerniagaanInternet.com), dan juga ebook beliau yang berjudul ‘Rahsia Squeeze Page’. Tarikh pos saya pada ketika itu ialah 24 Julai, 2008. Pada waktu itu, beliau sebenarnya baru sahaja menerjunkan diri ke dalam bidang perniagaan internet ini. Baru sekitar dua bulan sahaja. Penglibatan beliau ke arena perniagaan internet ini (menurut beliau sendiri) bermula pada sekitar bulan Jun, 2008. Memang teramat baru sangat pada ketika itu.

Pada hari ini, apabila menyebut sahaja namanya, pasti ramai yang sudah amat mengenalinya. Beliau seakan sudah mampu berdiri sama tinggi dengan IM-IM tersohor tempatan yang lainnya. Beliau yang saya maksudkan ialah saudara Ammar Zahar.

Ammar Zahar

Ammar Zahar atau nama sebenarnya ialah Muhammad Ammar bin Zaharuddin. Anak kelahiran Johor ini kini menetap di Negeri Sembilan. Masih muda, baru sahaja menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke 22 pada Mac yang lalu. Dan beliau juga masih lagi menuntut di salah sebuah IPTA tempatan. Di dalam kesibukan menimba ilmu, beliau masih lagi mampu mencuri masa melakukan usaha mencari pendapatan sampingan yang sebaliknya kini sudah mampu untuk menjadi beliau hidup selesa.

Setiap IM yang terbilang mempunyai sejarah mereka yang tersendiri di dalam perjalanan menuju ke puncak kejayaan mereka. Namun apa yang saya kagumi mengenai saudara Ammar ini ialah, perjalanan beliau untuk sampai sehingga ke tahap ini, adalah merupakan satu tempoh yang amat singkat saya rasakan.

Pemasaran Affiliate adalah merupakan niche kegemaran beliau. Menurut saudara Ammar, bidang ini menjadi pilihan beliau kerana beliau tidak perlu bersusah payah menyediakan produk untuk dijual, dan membina banyak blog untuk tujuan SEO. Pun begitu beliau masih berupaya menghasilkan beberapa produk sendiri dari semasa ke semasa. Bermula dengan ebook ‘Rahsia Squeeze Page’ yang diedarkan secara percuma pada waktu itu, kemudian beliau melancarkan pula ‘Koleksi Grafik V2’ pada bulan berikutnya.

Di dalam bulan yang sama juga (Ogos, 2008), Ammar menlancarkan pula program PPLnya yang pertama, dengan menyebarkan lapuran percuma beliau yang berjudul ‘Rahsia Usahawan Internet’. Bulan berikutnya pula, satu lagi ebook beliau lancarkan. Kali ini dengan ebooknya yang berjudul ‘Rahsia Newbie’ pula.



Tidak lama selepas itu pula, Ammar menlancarkan satu lagi produknya, ebook panduan yang berjudul Affiliate A+. Sudah tentu sahaja ebook ini adalah koleksi pengetahuan dan pengalaman yang telah beliau praktikkan sebelum ini sehinggalah beliau mencapai pada tahap yang boleh dibanggakan kini. Beliau kemudiannya melancarkan satu lagi projek yang berbentuk bimbingan secara peribadi kepada para ‘newbie’. Projek beliau itu dinamakan Ammar Zahar Personal Coaching Perniagaan Internet’.

Kini, beliau khabarnya sedang dalam rangka menyiapkan satu lagi produk terbarunya. Juga khusus untuk newbie. Ammar juga kini sudah mula bergerak melangkah ke peringkat antarabangsa, dan sedang bercita-cita besar untuk meletakkan dirinya sebaris dengan Eric Rockefeller, Chris X. Mike Filsaime dan sebagainya.

Demikianlah, perjalanan kejayaan seorang IM muda Malaysia yang bernama Ammar Zahar yang sempat saya rakamkan di sini. Apa yang saya nukilkan di sini adalah apa yang boleh kita nampak sahaja, melalui pelancaran pelbagai produk dan projeknya. Di sebalik ini semua, tentunya ada lebih lagi banyak projek-projek peribadi beliau yang bersifat ‘underground’, yang tidak dimaklumkan kepada ramai, seperti aktiviti pemasaran affiliate, servis dan seumpamanya.

Sekali lagi, apa yang menjadi kekaguman saya kepada tokoh ini ialah, beliau telah mencapai tahap kecemerlangan peribadinya di dalam masa yang amat singkat sekali. Hanya di dalam beberapa bulan sahaja, dan belum pun mencecah usia setahun. Mudah-mudahan, cita-cita beliau untuk menjadi seorang lagi jutawan internet dari Malaysia akan termakbul. Mudah-mudahan juga, pengkisahan ini akan menjadikan Ammar Zahar sebagai suri teladan kepada golongan golongan muda di dalam mencapai matlamat hidup.

KA’AB : Teringin benar hendak menyertai Personal Coaching Ammar Zahar itu. Namun kesempatan dan rezeki masih belum ada.

Rabu, 1 April 2009

4 EBOOK HEBAT !

Saya telah pun memperkenalkan 2 produk sebelum ini yang ditangani oleh pakar lelongan online, saudara Eruwan Gery Norsen. Kedua-dua produk tersebut ialah ‘Video Panduan Lelong, dan juga ‘Video Panduan eBay’.

Hari ini saya akan memperkenalkan lagi produk-produk saudara Eruwan yang selanjutnya. Bukan satu, malah 4 ebook sekaligus. Ebook-ebook ini bolehlah dikatakan sebagai produk sokongan kepada 2 Video Panduan yang telah perkenalkan sebelum ini. Anda juga sebenarnya boleh memanfaatkan maklumat dan pengetahuan dari ebook ini untuk perniagaan lain, sama ada online mahu pun offline.

Ebook ini akan memberi panduan kepada anda bagaimana untuk melakukan usaha pengimportan barang-barang dari negara China. Negara China kini telah dikenali sebagai ‘kilang dunia’. Ini kerana negara tersebut mengeluarkan hampir apa sahaja barangan keperluan manusia, termasuklah barangan permainan kanak-kanak. Negara China juga dikenali sebagai pengeluar barangan makanan halal di dunia. Dengan jumlah penduduk yang ramai, menjadikan kos tenaga buruh yang murah, dan membolehkan pula kos barangan buatan juga menjadi lebih murah berbanding dengan negara-negara lain di dunia, pada kualiti yang munasabah.

Anda mungkin sudah pun terperasan akan kebanjiran barangan buatan negara China di negara kita sendiri. Dan jika anda juga merasakan ini merupakan satu peluang perniagaan yang baik buat anda, ebook ‘Import Dari Cina’ ini mungkin dapat dijadikan rujukan awal untuk anda.
Ebook ini sedikit sebanyak akan mengajar anda bagaimana untuk berurusan dengan pembekal atau pengilang di Negara China. Antara yang bakal anda ketahui ialah tips serta adab dalam berurusan dan berkomunikasi dengan usahawan di sana.

PENGURUSAN INVENTORI HEBAT

Untuk berjaya seperti mana ahli-ahli perniagaan yang telah berjaya, maka kita mestilah bersikap dan bekerja sepertimana mereka bekerja juga. Bekerja dengan disiplin dan sistem yang tertentu akan memungkinkan kejayaan akan lebih mudah dicapai. Di antara perkara yang perlu diambilkira apabila menguruskan perniagaan ialah menguruskan inventori kita dengan baik dan teratur. Ini khususnya kepada anda yang melibatkan diri didalam perniagaan jual beli produk fizikal. Ebook ‘Pengurusan Inventori Hebat’, mungkin dapat membantu anda mendalami ilmu ini.

REKOD SIMPANAN HEBAT!
Anda mungkin telah tercebur di dalam industri internet ini secara tidak sengaja, atau secara suka-suka sahaja pada mulanya. Tidak dapat dinafikan perkara seumpama ini ada berlaku, terutamanya pada perniagaan yang berasaskan hobi atau kegemaran peribadi. Namun, tanpa disangka akhirnya perniagaan tersebut kian maju dan membesar. Tentu sahaja tidak seharusnya perniagaan tersebut masih tetap diurus seperti mana ianya bermula.

Pengurusan kewangan yang teratur dan bersistematik adalah merupakan nadi kepada sesuatu perniagaan. Kos kepada sesuatu perniagaan tidak hanya sekadar belian stok yang akan kita jual. Tetapi juga melibatkan perkara-perkara lain seperti bil telefon, bil elektrik, sewaan dan sebagainya. Semuanya ini perlu dan direkodkan. Maka, barulah kita bergelar ahli perniagaan yang sebenarnya.

Jika anda belum pernah terdedah kepada kaedah pengurusan kewangan secara bijaksana, ebook ‘Rekod Simpanan Hebat’ mungkin wajar untuk anda. Ianya serba sedikit akan memperkenalkan kepada anda mengenai 4 rekod asas kewangan untuk sesebuah perniagaa. Di samping itu, saudara Eruwan turut menyarankan beberapa perisian yang bersesuaian yang berkaitan dengan perakaunan ini.

PEMBUNGKUSAN HEBAT

Satu lagi perkara yang harus diambil kira di dalam perniagaan, ialah soal pembungkusan. Pembungkusan tidak sekadar untuk melindungi barang-barang yang akan kita hantar, tetapi juga turut membawa imej kita bersamanya. Di laman-laman lelongan, kaedah pembungkusan anda juga akan turut dinilai oleh pembeli sebelum memberikan rate untuk servis anda. Menurut saudara Eruwan, hampir 90% dari pada rating negatif di Lelong.com.my dan eBay adalah berpunca dari kaedah pembungkusan yang tidak sempurna.

Ebook ‘Pembungkusan Hebat’ ini akan memandu anda bagaimana untuk membuat pembungkusan yang bersesuaian dengan barang yang bakal anda jual.

Keempat-empat ebook yang saya perkenalkan pada kali ini, hampir melengkapkan sama sekali keperluan anda untuk memulakan sesebuah perniagaan untuk produk fizikal. Anda boleh memilih sama ada untuk mendapatkan salah satu darinya mengikut keperluan, atau pun boleh juga kesemuanya sekali.