Isnin, 8 Mac 2010

PROGRAM PPL DARI ERUWAN GERRY AFFILIATES


Anda mungkin sudah pun mengenali siapa itu Eruwan Gerry Norsen. Sekurang-kurangnya, jika anda adalah pembaca blog ini ini yang konsisten, anda mungkin sudah pun mengenali beliau. Saya tidak akan bercerita panjang lagi mengeai beliau di pos kali ini. Anda boleh merujuk kembali tulisan sya mengenai beliau di sini.

Di samping menulis buku dan ebook, saudara Eruwan turut menawarkan peluang pendapatan sampingan kepada semua orang yang berminat. Peluang ini dibuka melalui program affliate bagi produk-produk beliau. Beliau mempunyai laman web affiliate induk bagi memasarkan produk-produknya. Laman web tersebut dinamakan sebagai Eruwan Gerry Affiliates. Terdapat sebanyak 9 produk semuanya yang dipasarkan melalui laman web affiliate ini. Produk-produk tersebut ialah : Video Panduan Lelong, Video Panduan Ebay, Import Dari China, Pembungkusan Hebat, Pengurusan Inventori Hebat, Rekod Simpanan Hebat, Automatic eBay Powerseller, Workshop Rahsia Raja Lelong, dan Internet Millionaire System.

Terkini, saudara Eruwan baru sahaja memperkenalkan program affiliate PPLnya. Saya pasti, anda sudah pun maklum akan apakah yang dimaksudkan dengan PPL atau Pay Per Lead ini. Saya rasa saya telah pernah menyentuh mengenainya sebelum ini.

Program PPL Eruwan GerryAffiliates diadakan bertujuan untuk mempromosikan laman web Eruwan Gerry Affiliates itu sendiri, di samping mengajak seramai mungkin mereka yang berminat untuk menyertai program affiliates EGA ini. Sebagai imbuhan, saudara Eruwan telah menawarkan sebanyak RM1.00 bagi setiap individu yang telah menyertai EGA ini melalui link affiliate anda. Paling menariknya, program PPL anjuran EGA ini tidak mempunyai tempoh masa. Dalam erti kata yang lain, sehinga bila-bila pun, selagi ada individu yang mendaftarkan diri sebagai peserta EGA, selagi itulah anda akan dibayar komisennya. Ini bermakna segala usaha promosi yang anda lakukan tidak akan menjadi sia-sia kerana ianya tidak mempunyai tarikh luput.

Komisen bernilai RM1.00 adalah merupakan antara tawaran yang agak tinggi di sekitar Malaysia kita ini. Sebelum ini ada beberapa lagi IM tempatan yang pernah menawarkan komisen sebanyak itu. Namun, bezanya dengan PPL EGA ini ialah tawaran mereka itu hanya di dalam tempoh tertentu sahaja. Sebulan misalnya. Selepas tempoh tersebut, link affiliate yang anda sebarkan ke serata pelusuk alam internet tidak akan membawa pulanga apa-apa lagi, sedangkan pemunya atau penganjur PPL tersebut masih mendapat manfaatnya. Begitu juga halnya dengan minimum payout untuk pembayaran komisennya yang agak tinggi, sehingga sukr untuk dicapai di dalam tempoh yang terhad. Hal ini seolah-olahnya menjadikan program PPL hanya layak dan dimonopoli oleh kelompok otai-otai IM yang mempunyai senarai emel yang besar sahaja. Semenjatara penyertaan golongan 'newbie' hanyalah sekadar berperanan sebagai penyumbang percuma subscriber kepada taukeh PPL. Saya rasa suasana seumpama ini perlu dikaji semula. Kita tidak seharusnya terikut-ikut dengan gaya penganjuran program PPL ala barat yang seakan-akan mengeksploitasi orang ramai. Ianya juga dirasakan seperti tidak serasi dengan kehendak Islam, di mana orang yang telah melakukan kerja untuk kita, sewajarnya diberi imbuhan yang sewajarnya.

Untuk program affiliate EGA ini, para peserta juga tidak akan dibiarkan bersendirian didalam melakukan kerja-kerja promosi, khususnya kepada anda yang masih bergelar 'newbie'. Anda kan dibekalkan dengan panduan yang berupa artikel bersiri melalui emel, serta melalui ebook-ebook yang akan diberi secara percuma. Kesemua panduan ini bernilai RM398.00!

Dengan menyertai program PPL EGA ini, anda mempunyai dua peluang; samada untuk mempromosikan produk-produk bermutu milik Eruwan Gerry dengan imbuhan komisen yang lumayan, atau pun mempromosikan produk-produk percuma beliau yang tidak kurang hebatnya, dan mendapat komisen yang lebih mudah untuk diperolehi.

Segala keputusan adalah di tangan anda !

Tiada ulasan: